20 септември 2009

Пилешки дробчета с ориз на фурна



Продукти:

600-700гр. пилешки дробчета
1ч.ч. нарязан на едро лук
1 1/2ч.ч. нарязани на едро моркови
2бр. червен пипер
1бр. нарязан домат
2к.ч. ориз
1кубче пилешки бульон
550мл. вода
чер пипер
щипка босилек
растителна мазнина
магданоз за поръсване

Приготвяне:

Измиваме и накисваме ориза във вода за около 30мин.След това измиваме добре под течаща вода и оставяме да се отцеди.
Включваме фурната на 220-240градуса.
Запържваме лука,морковите,домата и пипера.След 6-7мин. прибавяме ориза и оставяме да се пържи още толкова.След това слагаме едно по едно измитите дробчета,като ги отцеждаме добре.Оставяме да се пържи,като лекичко ги разбъркваме докато побелеят.
Изсипваме в тавичка.Подравняваме,поръсваме с подправките и заливаме с горещ пилешки бульон.Печем в загрята фурна.
По желание може да поръсите със настърган кашкавал и да го оставите да се позапече.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB