01 ноември 2009

Ароматни обедни питки



Продукти:

1бр. яйце
170мл. хладко прясно мляко
1/3ч.л. захар
1/2ч.л. сол
3ч.ч. брашно
1ч.л. суха мая

за ароматното масло:

3скл. счукан чесън
1с.л. босилек
60гр. меко краве масло
2с.л. нарязан на ситно магданоз
2с.л. нарязан пресен лук/бялата част или праз/

жълтък разбъркан с няколко капки зехтин за намазване

Приготвяне:

Слагаме продуктите за тестото в машина за хляб/програма "месене"/ по описаната последователност или замесвате по класическия начин.Получава се меко еластично тесто.Оставяме да втаса докато удвои обема си.Разделяме на три топки.Всяка от тях разточваме на лист със форма на правоъгълник.Намазваме с ароматнатно масло.Завиваме на фитил и срязваме по дължина /но не до края/.Завиваме на кравай и нареждаме в тавичка върху хартия за печене.Намазваме с жълтък.Оставяме да втаса още 20мин.
Печем в загрята фурна.
След като са готови питките намазваме с краве масло.

1ч.ч.=200мл

Начина на оформяне може да видите нагледно в блога на Flor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB