04 ноември 2009

Ванилени бисквити с круши



Продукти:

1бр. яйце
1бр. яйчен белтък
1ч.ч. захар
60гр. краве масло
1к.ч. кисело мляко
4ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1ч.л. ванилия

за плънката:

3бр. круши нарязани на малки парченца
6с.л. смлени фини овесени ядки
1к.л. ванилия
1с.л. канела
5с.л. захар

Приготвяне:

Слагаме в купа половината от брашното и кравето масло.Претриваме между пръстите си,докато получим "трохи".Прибавяме захарта,яйцето и белтъка.Сипваме киселото мляко и продължаваме да разбиваме с миксер,до получаването на гладка смес.Брашното объркваме с бакпулвер и ванилия.Постепенно добавяме и накрая започваме да месим.Получава се плътна топка тесто.Покриваме със свежо фолио.Прибираме в хладилна камера за 30мин.
В купичка смесваме парченцата круши,смлени фини овесени ядки,канела и ванилия .
Изваждаме половината тесто.Разточваме във форма на правоъгълник.Поръсваме с половината плънка,половината количество захар и завиваме на руло.Нарязваме на филийки и слагаме легнали в тава,върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна на средна скара около 15-20мин/до порозовяване/.
След това приготвяме по същия начин и останалата половина.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Ако яйцата са големи, може да се наложи да прибавите малко брашно.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB