17 ноември 2009

Сладък салам



Продукти:

1п. бисквити Закуска/350гр./
250гр. краве масло или маргарин
1п. пудинг с какао без варене
300мл прясно мляко
1ч.ч. захар
1к.ч. тъмно какао
1к.ч. начупени орехи
1к.л. ванилия
1ч.ч. сок от компот/кайсия/
1к.ч. бял шоколад/натрошен или смлян с блендер/
сушени плодове по желание

Приготвяне:

Сваряваме прясното мляко със захарта и оставяме да изстине.
Приготвяме пудинга според указанията на опаковката.
Отделяме 5бр. бисквити от пакета с бисквити и ги смиламе с блендер.Останалите натрошаваме на малки парченца и поръсваме със сок от компот.
Разбиваме кравето масло и прибавяме какаото.Разбиваме с миксер.Прибавяме изстиналия пудинг и объркваме с лъжица.Добавяме смлени бисквити,орехи и ванилия.Объркваме добре и изсипваме при начупените бисквити.Разбъркваме.Оформяме върху хартия за печене и завиваме.Оставяме в хладилник за няколко часа за да се стегне.Отваряме хартията и поръсваме с бял шоколад или пудра захар.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

След прибавянето на пудинга към кравето масло се бърка само със лъжица.

Тайландска пилешка салата



Продукти:

1бр. пилешки гърди/около 300гр./
1к.ч. нарязана печена червена чушка
1с.л. джинджифил
3скл. чесън
сока от 1лимон
3с.л. сусам
1с.л. соев сос
2ч.ч. нарязано на ситно зеле
1к.ч. нарязан праз
растителна мазнина
сол




Приготвяне:

Нарязваме на много ситно пилешкото месо.Объркваме със сок от лимон,джинджифил,счукан чесън и соев сос.
Загряваме растителна мазнина и запържваме пилешкото месо и нарязаната червена чушка.Когато остане на мазнина прибавяме и сусама.Посоляваме.Оставяме още няколко минути на котлона.В чиния слагаме нарязаното зеле и разпределяме отгоре готовото пилешко месо.
Рецептата е от Nadja_sp.Може да видите оригиналната рецепта тук.Направила съм някои корекции съобразно моите предпочитания.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB