02 декември 2009

Салата с червено цвекло и ябълки



Продукти:

1грудка червено цвекло/средна големина/
1бр. ябълка
1к.ч. нарязан магданоз
3-4скл. чесън нарязан на малки парченца
60-70мл зехтин
2-3зърна бахар
1/2к.ч. начупени орехи
1/2ч.л. кардамон
сока от един лимон
сол

Приготвяне:

Измиваме много добре цвеклото и слагаме да се вари в подсолена вряща вода докато омекне/изпробваме като бучваме с вилица в цвеклото/.Слагаме и 2-3зърна бахар. Обелваме цвеклото и нарязваме на шайби.Ябълките също нарязваме по този начин.Нареждаме в чиния,като редуваме червено цвекло и ябълка.В малка купа изсипваме зехтин,кардамон,лимонов сок и сол.Пускаме пасатора докато се получи хомогенна смес.Заливаме салатата.Поръсваме с орехи,магданоз,чесън и прибираме в хладилник за 2-3часа.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB