11 януари 2010

Руло от мляно месо




Продукти:

1бр. яйце
600гр. мляно месо
1глава настърган лук
1к.ч. мокри хлебни трохи
50мл прясно мляко
1ч.ч. нарязан пресен лук
3/4ч.ч. нарязан магданоз
2бр. моркови настъргани
2бр. сварени яйца нарязани на четири
галета за поръсване
чер пипер
сол

Приготвяне:

Омесваме мляното месо със 1бр. яйце,1глава настърган лук,1к.ч. мокри хлебни трохи,половината от магданоза,чер пипер и сол.Оставяме да престои 2ч. в хладилник.
Намазваме хартия за печене с мазнина и разстиламе сместа във форма на квадрат.Разпределяме настърганите моркови върху 1/3 от квадрата.Поръсваме с нарязан магданоз и лук.Нареждаме яйцата.Завиваме рулото и поставяме в тавичка със "шева"отдолу.Поръсваме с галета.
Печем в заграта фурна.

1 коментара:

Dimitrana S. каза...

Мхммм, Нанита.. явно дори и болничка не губя апетита си :-D И как ли при вида на рулцето?!

Поздрави сърдечни и пожелание за здраве и радост!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB