06 февруари 2010

Кефал на скара



Продукти:

2бр. кефал около 1кг
сока от един лимон
1с.л. босилек
1к.л. мащерка
2скл. чесън нарязан на ситно
2с.л. зехтин
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме и изчистваме кефала.Объркваме сока на един лимон с 1с.л. босилек,1к.л. мащерка,2скл. чесън нарязан на ситно,2с.л. зехтин,чер пипер и сол.Обтриваме рибата и оставяме в хладилник 2-3часа.Намазняваме загрята скара или грил тиган.Нареждаме рибата и оставяме да се пече докато сама не се отдели от скарата.Обръщаме от другата страна и печем по същия начин.
Сервираме със варени картофи и салата.

4 коментара:

fedora каза...

Изглежда чудесно рибката... и с това винце ями-ями-ями. Ето откъде се носи този аромат на рибка :)))
Спокойна вечер :)

Dani каза...

Ох, каква хубава коричка и с чаша бяло вино ммм.....Хубава седмица от мен, Нанита!

Nanita каза...

fedora,Dani,благодаря за хубавите думи!Това е рибата,която най-много харесвам и си я хапнахме с удоволствие!
Спорна усмихната седмица!

Анонимен каза...

Днес ще я правя изглежда страхотно!!!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB