18 февруари 2010

Чеснови задушени пилешки филета




Продукти:

4бр. пилешки филета
2глави лук нарязан на шайби
3-4скл. чесън нарязан на ситно
2с.л. зехтин
2с.л. лимонов сок
2с.л. босилек
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме пилешките филета.Обтриваме с чер пипер,чесън,босилек,лимонов сок,сол и зехтин.Оставяме да престоят 30мин. в хладилник.
Загряваме в плитка тенджера растителна мазнина и запържваме нарязания лук.Нареждаме филетата и покриваме с капак.Оставяме да се задушат около 20мин.След това махаме капака.Разбъркваме и оставяме да стои на котлона докато остане на мазнина и порозовее пилешкото месо и лука.

4 коментара:

Ирина каза...

Много обичам комбимацията от пилешко и чесън! Това ще се опита :-)

Хубави и усмихнати почивни дни, Нанита.

Dimitrana S. каза...

Пилешко и чесън.. босилек.. ей, че вкусно!

Поздравявам те, Нанита и желая празничен, мил и усмихнат уикенд :-)

Didi Bunova каза...

И аз ще потвърдя - всички съставки в рецептата са ми любими:).Повече от ясно е,че резултата е неустоим и ще се пробва скоро,мерси за хубавата рецепта.Поздрави!

Federica Simoni каза...

sei bravissima!! che ricetta super!! grazie delle tue visite!! un abbraccio!!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB