15 март 2010

Пролетна пилешка супа с тиквички

Продукти:

400гр. пилешки гърди без кожа или 2бр.пилешки бутчета
2бр. малки тиквички нарязани на кубчета
2бр. картофи нарязани на кубчета
1ч.ч. нарязани домати
1к.ч. нарязана червена пиперка
1глава лук нарязана на ситно
1ч.ч. моркови на кубчета
1к.ч. грах
1шепа фиде
1дафинов лист
магданоз
чер пипер
сол

за застройката:
1/2коф. кисело мляко
1жълтък

Приготвяне:

Измиваме пилешкото месо и слагаме в гореща вода с дафинов лист и чер пипер,да се вари 20-25мин.
Периодично махаме с лъжица пяната.Изваждаме месото и прецеждаме бульона през марля.
Накъсваме пилешкото месо.
Запържваме лука,тиквичките,пипера ,доматите и морковите.Заливаме с пилешкия бульон.Прибавяме пилешкото месо,грах,картофи и чер пипер.Оставяме да ври около 10мин. и добавяме фидето.Варим продуктите до готовност.
Изчакваме да изстине и застройваме супата.
При сервиране поръсваме с магданоз.

3 коментара:

LaMartinia каза...

Правя почти същата, но без фиде и добавям много копър. Става уникално вкусна! Твоята изглежда превъзходно!

DSdiva каза...

За мен това е една от най-вкусните пролетни супи :)
Поздрави!

Dani каза...

Прекрасна ти е супата, Нанита!
Изглежда толкова апетитна :)
Хубава вечер!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB