22 март 2010

Котидж пай / Селски пай/



Продукти
:

500 г мляно месо/телешко или свинско/
1ч.ч. нарязан праз
2 бр. моркови нарязани на кубчета
1 с.л. брашно
300 мл зеленчуков бульон
1бр. домат
1к.ч. магданоз
чер пипер
сол

пюре от картофи
:

5-6 бр намачкани картофи
1ч.ч.нарязан праз
200мл прясно мляко
сол

Приготвяне:

Запържваме нарязания праз,нарязан домат и моркови.Добавяме мляното месо и запържваме докато стане на трохи . Поръсваме със сол, черен пипер, брашно и разбъркваме. Заливаме със зеленчуков бульон и оставяме на слаб огън около30-40мин.Поръсваме с нарязан магданоз.
Задушаваме нарязания праз и заливаме със 200мл прясно мляко.Оставяме да ври около 7-8мин.Смесваме с намачканите картофи и посоляваме.Объркваме добре.
В дълбока тавичка изсипваме каймата.Разпределяме отгоре картофеното пюре.С вилица правим нарези.
Печем в загрята фурна до порозовяване.
Рецептата е от тук

1 коментара:

Federica Simoni каза...

che buono!!! bravissima!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB