23 март 2010

Кандирани портокалови корички

Продукти:

корите от 3-4портокала/измити и нарязани на ивички
1ч.ч. захар
3/4ч.ч. вода

Приготвяне:

Измиваме добре с четка портокалите.Обелваме ги и нарязваме корите.
Бланшираме ги три пъти във вряща вода.Отцеждаме и подсушаваме.
Приготвяме захарен сироп от 1ч.ч. захар и
3/4ч.ч. вода.Прибавяме портокаловите корички и оставяме да къкрят/50-60мин./ докато станат леко"прозрачни".
Съхраняват се в плътно затворен съд.

Няколко пъти правя кандирани портокалови корички.При мен сиропа извира и не се налага те да се отцеждат от захарния сироп.
Рецептата е от тук.

4 коментара:

Анонимен каза...

todos tus platos son increibles (segun las fotos)..lastima que no puedo comprender nada-no comprendo las letras; son muy distintas de las mias...) Lo mas me gusta ese pastel de chocolate con cerezas (el que esta en la pantalla-de izquierda)....Un Beso..:)
Alejandra.-C

Nanita каза...

Gracias Alejandra!

Анонимен каза...

Здравейте, Нанита

Опитах да направя корички по вашата рецепта, но се карамелизираха и втвърдиха :)

Къде ми е грешката според вас ?

Nanita каза...

Здравей!За да станат по-сочни коричките сиропа не трябва да извира до последно,а да остане малко.В такъв случай трябва да се сложи малко повече вода и захар,като се спази съотношението им.След което се отцеждат върху домакинска хартия.
Усмихнат ден!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB