29 април 2010

Пикантно пилешко филе с ориз по мексикански

Продукти:

за пилешкото:

5бр. пилешки филета/600-700гр./
3-4гл. лук нарязани на шайби
1к.ч. пилешки бульон
2с.л. горчица
3с.л. кисело мляко
3скл. нарязан на ситно чесън
1к.л. чили сос
щипка джинджифил
чер пипер
сол

за ориза:

3к.ч. ориз
1ч.ч. нарязан лук
1ч.ч. нарязани моркови
2 скл. нарязан чесън
1к.червен боб/400гр./
1бр. червен пипер/нарязан на ленти/
1малка люта чушка или 1к.л. чили сос
750мл пилешки бульон
1к.ч. магданоз
чер пипер
сол

Приготвяне:

на пилешкото филе:

В купичка се смесват 2с.л. горчица,1к.л. чили сос,2с.л. кисело мляко,3скл. нарязан на ситно чесън,щипка джинджифил,чер пипер и сол.Обтриват се пилешките филета.Престояват 1час в хладилник.
Запържва се лука докато порозовеят краищата му.Нареждат се пилешките филета.Покрива се с капак и се оставят докато побелеят.Заливат се с 1к.ч. пилешки бульон и се готви до готовност.

на ориза:

Измива се няколко пъти докато водата остане бистра.Запържва се 1ч.ч. нарязан лук и
1ч.ч. нарязани моркови.Прибавя се отцедения ориз.Запържваме докато ориза стане прозрачен.Слагаме 2 скл.нарязан чесън.Разбъркваме и след 2мин.добавяме отцедения от консерва червен боб и 1малка люта чушка или 1к.л. чили сос.Поръсваме с чер пипер, и посоляваме.
Заливаме с 750мл пилешки бульон.Разбъркваме и покриваме с капак.Оставяме да се готви на тих огън, докато ориза се покаже на повърхността.
Оттегляме от котлона и оставяме да престои около 30-40мин.
Сервираме ориза в порционна чиния.Заливаме с 3-4л. от соса и поставяме пилешкото месо върху ориза.Поръсваме с магданоз.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

2 коментара:

fedora каза...

Eх, страшно изкушение за любителите на оризовите ястия като мен. Чудесно изглежда, Нанитка!
Страхотен кулинар си!

Слънчев уикенд и много усмихнат празник :)

Nanita каза...

Благодаря ти Ина!Усмихнати пролетни дни!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB