02 февруари 2010

Морковени пастички




Продукти:

2бр. яйца
1к.ч. мусковадо
1к.ч. захар
80мл растителна мазнина
1к.ч. кисело мляко
1к.ч. прясно мляко
3ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1к.л. ванилия
1к.ч. стафиди
1 1/2ч.ч. настъргани моркови

200мл течна сладкарска сметана

Приготвяне:

Разбиваме яйцата със мусковадо и захар.Прибавяме растителна мазнина,кисело и прясно мляко при непрекъснато разбъркване.Объркваме 3ч.ч. брашно с 1п. бакпулвер и ванилия.Прибавяме към течната смес и разбъркваме до получаване на еднородна консистенция.Изсипваме 1 1/2ч.ч. настъргани моркови.Объркваме и изсипваме в тавичка,върху хартия за печене.Печем в загрята фурна.
След като изстине блата разрязваме на две.Намазваме едната половина със сметана и слагаме другата половина върху нея.
Нарязваме на пастички и шприцоваме върху всяко парче разбита течна сметана.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Печем в тавичка 20/30см.

Питка с мед



Продукти:

2яйца/отделяме жълтъка за намазване/
140мл хладко прясно мляко
1к.ч. кисело
2с.л. мед
1к.л. захар
1к.л. сол
60мл растителна мазнина
4 3/4ч.ч. брашно
2ч.л. суха мая

Приготвяне:

В купичка слагаме 140мл хладко прясно мляко,1к.л. захар,1к.л. сол и 2ч.л. суха мая.Объркваме добре,покриваме и оставяме за 10-15мин.,докато се появят мехурчета.
В голяма купа слагаме брашното и правим кладенче.Разбъркваме яйце и белтък със 2с.л. мед и растителна мазнина.Прибавяме закваската и объркваме добре.Изсипваме в кладенчето и замесваме тестото.Оформяме тестото и нареждаме в тавичка върху хартия за печене.Намазваме със смес от разбъркан с растителна мазнина жълтък.Оставяме да втаса докато удвои обема си.Печем в загрята фурна.
Намазваме готовата питка със краве масло и завиваме с кърпа.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Преди печене изглежда по този начин.
Питката е само със едно втасване. Не за първи път използвам идеята на мах-мама
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB