25 юни 2011

Паста Болонезе

Продукти:

500гр. смляно телешко месо или 50/50 със свинско месо
1консерва нарязани домати/800гр./
1голяма глава лук нарязана на кубчета
2големи моркова нарязани на кубчета
1малък стрък целина
1к.ч. бекон нарязан на кубчета
1чаша червено вино
4скл. чесън
2дафинови листа
1
с.л. мащерка

Приготвяне:

Запържваме лука,морковите и целината докато се карамелзират.Прибавяме мляното месо и оставяме да се запържи докато остане на мазнина.Добавяме 1к.ч. бекон нарязан на кубчета,разбъркваме и след около 5мин. слагаме 4скл. чесън.Заливаме с 1консерва нарязани на ситно белени домати и 1чаша бяло вино.Прибавяме 2дафинови листа и 1с.л. мащерка.Ястието ври докато водата се изпари.Посоляваме.След 1-2мин. оттегляме от огъня.
Приготвяме пастата според указанията на опаковката.
Първо се слага пастата в чиния и се залива със соса.Поръсва се с настърган пармезан/по желание/.

1 коментара:

fedora каза...

Тази и карбонара са ми любимите.
Чудесно иглежда, Нанитка :)

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB