09 март 2011

Пълнено пиле със зеле и царевица

Идеята за пълнено пиле дойде от Вероника и нейната рецепта за "Пълнено пиле с картофи и маскарпоне".Изглеждаше апетитно и вкусно.
Тъй като в момента ми липсваха необходимите продукти и имах в наличност зеле и царевица,реших...това ще е пълнежа.Така се появи и тази рецепта.
Продукти:

1бр. пиле охладено 1.600кг
къри
сол

за пълнежа:

1бр. малка зелка
1к.ч. царевица
1ч.л. къри
чер пипер
сол
1к.ч. майонеза

за намазване:

3с.л. галета
1ч.л. къри
1к.л. червен пипер
4-5с.л. зехтин

плик за печене

Приготвяне:

Нарязваме 1 малка зелка на ситно.Поръсваме със сол и омачкваме.Задушаваме докато омекне и прибавяме 1к.ч. царевица.Поръсваме с 1ч.л. къри и чер пипер.Оставяме да се охлади.
Прибавяме 1к.ч. майонеза и разбъркваме добре.

Разрязваме по дължината на гърба. Махаме костите на гърба и гърдите.
Измиваме и подсушаваме. Поръсваме със сол и чер пипер.
Разпределяме плънката и зашиваме с дебел конец.
В купичка смесваме 3с.л. галета,1ч.л. къри,1к.л. червен пипер и 4-5с.л. зехтин.
Намазваме пилето с четка от всички страни.
Приготвяме плика за печене /снимката е на ivaneta75 /според указанията на опаковката.
Слагаме пилето в него и затваряме.
Печем в загрята фурна до почервеняване на пилето.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB