31 март 2011

Гъби с ориз,грах и царевица


Продукти:

500гр. гъби
1ч.ч. нарязан пресен лук или праз
1к.ч. царевица
1к.ч. грах
2к.ч. ориз
1с.л.лимонов сок
1с.л. магданоз
растителна мазнина
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме ориза и заливаме с вода.Оставяме да престои около 10-15мин. в нея.Измиваме под течаща вода и оставяме да се отцеди.
Измиваме и нарязваме гъбите на ивици.Оставяме да се отцедят или попиваме водата с домакинска хартия.
Запържваме пресния лук и прибавяме нарязаните гъби.Поръсваме с 1с.л. лимонов сок и объркваме.Оставяме да се запържат докато крайчетата им леко покафенеят.Прибавяме 1к.ч. царевица и 1к.ч. грах.Разбъркваме и изсипваме в купа.
Запържваме в растителна мазнина ориза докато побелее.Изсипваме при зеленчуците.Добавяме магданоз.Поръсваме с чер пипер и сол.Объркваме добре и прехвърляме в тавичка.Заливаме с горещ 5 1/2к.ч./550мл/зеленчуков или гъбен бульон.
Печем с силно загрята фурна.

1к.ч.=100мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB