07 май 2011

Пълнен патладжан


Продукти:

3бр. патладжани
1бр. домат нарязан
2-3стр. пресен лук
1бр. пилешко филе/печено или пушено/
1к.ч. маслини нарязани
1ч.ч. сирене
2бр. яйце
1ч.ч. бира
2скл. чесън нарязани
1к.ч. нарязан магданоз
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме патладжаните.Изрязваме капаче във форма на капка.Издълбаваме с лъжичка месестата част и нарязваме на ситно.Посоляваме и заливаме с 1ч.ч. бира.Оставяме за около 30мин.
Измиваме и обтриваме със сол издълбаните патладжани.Напълваме с вода и оставяме за 30мин.
Изсипваме водата,измиваме патладжаните и нареждаме в подмазана тавичка.
Слагаме в сгорещена фурна за да омекнат.

Запържваме нарязания лук.Отцеждаме от бирата парченцата патладжан и прибавяме към него.Слагаме и нарязания домат.Запържваме до омекване на патладжаните.слагаме нарязания на ситно чесън за около 2минути и оттегляме от котлона.Прибавяме нарязананото пилешко месо,1ч.ч. натрошено сирене,1к.ч. нарязани маслини,1к.ч.магданоз,2скл. чесън,1к.л. риган и сол.Добавяме 2бр. разбити яйца и объркваме сместта.
С тази смес пълним патладжаните и връщаме отново във фурната.
Печем до готовност.

Овесени бисквити с фурми


Продукти:

100гр. фурми нарязани на малки парченца
1к.ч. захар
70мл. прясно мляко
50мл растителна мазнина
1с.л. сусамов тахан
1 1/2ч.ч. фини овесени ядки
1 1/2ч.л. бакпулвер
1/2к.л. канела
1/2к.л. ванилия
щипка индийско орехче
1шушулка кардамон настъргана

Приготвяне:

Слагаме в малка тенджерка 1к.ч. захар,70мл. прясно мляко и 50мл растителна мазнина.Оставяме да заври и прибавяме нарязаните на малки парченца фурми.След 2-3мин. добавяме 1с.л. сусамов тахан,1/2к.л. канела,1/2к.л. ванилия,щипка индийско орехче и 1шушулка кардамон настъргана.Объркваме 1 1/2ч.ч. фини овесени ядки с 1 1/2ч.л. бакпулвери изсипваме в тенджерката.Объркваме с лъжица и оттегляме от огъня.Покриваме с капак и изчакваме да се охлади.
Оформяме малки топчета и нареждаме в тава върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна до леко порозовяване.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB