30 юни 2011

Пилешко филе с яйчен сос


Продукти:

4бр. пилешко филе

1к. кисело мляко
1ч.ч. пилешки бульон
2бр. жълтък
2с.л. нишесте
1с.л. лимонов сок
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме и подсушаваме пилешките филета.Посоляваме и поръсваме с чер пипер.
Запържваме в тиган докато побелеят.Нареждаме в тавичка.Прецеждаме мазнината.
Разбиваме 1к. кисело мляко.Прибавяме 1ч.ч. пилешки бульон размит с 2с.л. нишесте.Разбиваме 2бр. жълтък и прибавяме на тънка струйка съм останалата смес.Добавяме и прецедената мазнина.Прецеждаме.Добавяме 1с.л. лимонов сок,чер пипер и сол.Разбъркваме и заливаме плешките филета.Печем в загрята фурна.
Идеята от тук.

Бутерки с тиквички,сирене и пресен лук


Продукти:

400гр. бутер тесто

1бр. яйце
1средно голяма тиквичка
1к.ч. натрошено сирене
1к.ч. нарязан пресен лук
2с.л. хлебни трохи или смлян сухар
1/2к.ч. настърган кашкавал
щипка риган
1скл. чесън
сол

черен сусам за поръсване

Измиваме обелваме и настъргваме тиквичката на ситно ренде.Посоляваме,объркваме и оставяме да се отцеди в гевгир около 1час.
Изцеждаме добре.
Запържваме в тиган докато се изпари течността.
Оставяме да изстине.
Включваме фурната да загрява.
Подготвяме бутер тестото в желаната форма.В случая е нарязано на 10квадрата.Краищата са подгънати леко навътре и след това прищипани. Получава се нещо като "плитка кошничка".
Смесваме запържената тиквичка с 1бр. яйце,1к.ч. натрошено сирене,1к.ч. нарязан пресен лук,2с.л. хлебни трохи или смлян сухар,1скл. чесън,1/2к.ч. настърган кашкавал,щипка риган и сол.Разпределяме сместа върху бутер тестото.Поръсваме с черен сусам.
Печем в загрята фурна.
Дими има чудесно предложение за бутер тарталети с тиквички.

Пълнено пилешко филе с тиквички


Продукти:

4бр. пилешки филета

за плънката:

1малка тиквичка
1/2к.ч. пресен лук нарязан на ситно
1/2к.ч. натрошено сирене
1бр. яйце
2скл. счукан чесън
1/2к.л. босилек
чер пипер
сол

за соса:

100мл готварска сметана
1к.ч. прясно мляко
1к.ч. кисело мляко
1к.ч. майонеза
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме обелваме и настъргваме тиквичката на ситно ренде.Посоляваме,объркваме и оставяме да се отцеди в гевгир около 1час.
Изцеждаме добре.
Запържваме в тиган докато се изпари течността.
Смесваме с останалите продукти за плънката.
Измиваме филетата и посоляваме.Правим разрез по надлъжната страна отгоре/за да е се изсипва плънката/.
Напълваме филетата.Нареждаме в тавичка.
Смесваме 100мл готварска сметана,1к.ч. прясно мляко,1к.ч. кисело мляко,1к.ч. майонеза,чер пипер и сол.Заливаме пилешките филета.Печем в загрята фурна
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB