Продукти:50
мл силно еспресо
30
гр. краве масло
30
мл растителна мазнина
1к.ч.
захар
1
бр. малко яйце
1с.л.
кафеен ликьор
1ч. л. кафеена есенция
2с.л. какао
1 1/2ч.ч.
пълнозърнесто пшеничено брашно
1к.л. бакпулвер
Приготвяне: Към 50 мл горещо силно еспресо се прибавя 1к.ч.
захар,30
гр. краве масло и 30
мл растителна мазнина.Разбърква се до стопяване на захарта и кравето масло.Оставя се да се охлади.Прибавяме 1с.л.
кафеен ликьор и
1ч. л. кафеена есенция .Смесваме 2с.л. какао,11/2ч.ч.
пълнозърнесто пшеничено брашно и 1к.л. бакпулвер.Добавяме към течните съставки и объркваме до усвояване на сухата смес.Оформяме топчета и леко ги сплескваме.Нареждаме в тава върху хартия за печене.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл