07 юли 2012

Скумрия с домати и пресен лук

Продукти:

4бр. рибни филета/от скумрия/
4с.л. соев сос
1бр. голям домат нарязан на кубчета
3-4стр. пресен лук
1с.л. босилек
3-4скл. чесън нарязан на резени
3-4с.л. зехтин

Приготвяне:

Измиваме и отцеждаме рибните филета.Намазваме със соев сос и оставяме покрити в хладилник за около 1-2 часа.
Намазваме тавичка със зехтин.Смесваме нарязания домат,пресен лук,1с.л. босилек,3-4скл. чесън нарязан на резени и 3-4с.л. зехтин.Разпределяме върху филетата.
Печем в загрята фурна до готовност.

01 юли 2012

Запечени тиквички с картофи

Продукти:

2бр. тиквички
4-5бр.картофи
 4-5с.л. зехтин
3скл.чесън
3-4стр. пресен лук нарязан на ситно
1к.л. кориандър
1ч.л. риган
чер пипер
сол

кашкавал или пармезан за поръсване

Приготвяне:

Измиваме и обелваме картофите.Нарязваме на тънки/около 2мм/шайби.Измиваме и нарязваме тиквичките на кръгчета със същата дебелина като картофите.
Намазваме тавичка със зехтин.
Нареждаме със застъпване тиквичките и картофите като ги редуваме.
Смесваме 4-5с.л. зехтин,3скл.чесън нарязан на ситно,3-4стр. пресен лук нарязан на ситно,1к.л. кориандър,1ч.л. риган,чер пипер и сол.
Намазваме с помощта на четка парченцата зеленчуци.
Останалата част от маринатата разпределяме върху тях.
Покриваме с фолио о печем около 20мин. във силно загрята фурна.
Отстраняваме фолиото и печем около 10мин.
Поръсваме с настърган кашкавал или пармезан.
Запичаме леко/само да се разтопи/.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB