04 юни 2012

Тарта със спанак и мариновани чери домати

Продукти:

за маринованите домати:

200гр. чери домати
3с.л. мащерка,босилек и риган
2скл. чесън
2с.л. балсамов оцет
3-4с.л.зехтин
сол

за блата:

90гр. краве масло
1бр. яйце
3/4ч.ч. фини овесени ядки
3/4ч.ч. брашно
50гр. едро смляно кашу
сол

за плънката:

400гр. спанак
4стръка пресен лук
3бр яйца
150мл сметана за готвене
200гр топено сирене
2скл. чесън
1ч.л. нарязан пресен джоджен
сол

Приготвяне:

на блата:

 Нарязваме 90гр. масло на парченца и омесваме с 3/4ч.ч. фини овесени ядки, да стане на "трохи".Разбиваме яйцето  и прибавяме към маслената смес.Объркваме и добавяме 3/4ч.ч. брашно,50гр. едро смляно кашу и сол
Омесваме тестото./Може да приготвите тази смес и в блендер./
Увиваме в свежо фолио и прибираме в хладилна камера за 20мин.
Отрязваме хартия за печене с диаметър 25-26см.Слагаме тестото и притискаме леко  с длан .Покриваме със свежо фолио  и разточваме тестото. Прехвърляме в тавичка.Надупчваме с вилица.Покриваме с хартия за печене и изсипваме върху нея 2ч.ч. бял боб.
Печем в загрята фурна.

на маринованите домати:

Смесваме  заедно 3-4с.л.зехтин, 2с.л.балсамов оцет, 3с.л. мащерка,босилек и риган/общо/,2скл.чесън ,сол и разбъркваме.Загряваме в тиган и добавяме
200гр. чери домати разрязани на половинки.Оставяме да се готвят докато изври течността.

на плънката:

Запържваме нарязания лук.Прибавяме сотирания и отцеден спанак ,
2скл. чесън,1ч.л. нарязан пресен джоджен и сол.
Разбиваме  3бр яйца и добавяме 150мл сметана за готвене .Объркваме със спанака половината от топеното сирене нарязано на малки парченца.Изсипваме сместа върху подложката.Нареждаме нарязано топено сирене и мариновани чери домати отгоре.Печем в загрята фурна.

Идеята от тук.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB