27 ноември 2015

Крем с тиква и шоколадов сос

Продукти:

1п. бисквити с масло "Еверест"
1/3ч.ч. орехи
1 1/2ч.ч. печена тиква
400гр. заквасена сметана
1п. крем Оле
300мл прясно мляко
12бр. фурми

Шоколадов сос:

70гр. натурален шоколад
5с.л. прясно мляко
1с.л. растителна мазнина
3-4капки есенция ром

орехи за поръсване

Приготвяне:

Слагаме в блендер 1п. начупени бисквити и 1/3ч.ч. орехи.Пускаме блендера за няколко минути/докато бисквитите и орехите станат на трохи/.
В купа приготвяме "крем Оле' със 300мл. прясно мляко/по начина указан на опаковката/..Прибавяме 400гр. заквасена сметана и разбиваме.
Отделяме 1/3 от крема и смесваме с пюрираната печена тиква.
Нарязваме фурмите на малки парченца.
В стъклена чаша или купичка.Слагаме по 2с.л. от смлените с орехи бисквити на дъното на съда..
Върху тях разпределяме всичкия крем с тиква.Поръсваме с нарязаните фурми.
Разпределяме останалата част от бисквитите,а след това и останалата част от крема.
На водна баня разтопяваме 70гр.натурален шоколад със 5с.л. прясно мляко,1с.л. растителна мазнина и ром.С чаена лъжичка поливаме крема.Поръсваме с начупени орехи.
Оставяме да престои в хладилник няколко часа.

1ч.ч.=250мл
В рецептата не е използвано допълнително захар.
За тези,които обичат по-сладки десерти могат да объркат крема с тиква с3-4с.л. мусковадо.



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB