01 декември 2015

Бухти


Продукти:

1бр. яйце                                                             
3/4 ч.ч. кисело мляко                                          
11/2ч.ч.брашно                                                     
1с.л.бакпулвер
2с.л. олио
1/3ч.л. сол

Приготвяне:

В купа слагаме 1 1/2ч.ч. бяло брашно,1с.л. бакпулвер и 1/4ч.л. сол.Правим кладенче.Смесваме 1бр. яйце,3/4ч.ч. кисело мляко и 2с.л. олио.Изсипваме в кладенчето и объркваме добре.
С помощта на малка лъжичка/за кафе/ вземаме от сместа и пускаме в  загрята мазнина на степен 3-4 от 6.Пържим от двете страни.Изваждаме и нареждаме  върху кухненска хартия да се отцеди мазнината.
Ако е необходимо след изпържването на половината от сместа доливаме още малко мазнина.

1ч.ч.=250мл

Пържа в малка тенджерка.Мазнината в нея трябва да е около 1см -1 1/2см.
Мазнината не трябва да е много гореща за да е останат вътре сурови,ако пък не е достатъчно загряла ще поемат повече мазнина.Пробва се в началото 2-3броя  и според резултата се регулира степента на загряване.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB