12 декември 2015

Бисквитена торта със шоколад и сушени червени боровинки/ без захар

Продукти:

200гр. бисквити без захар

250гр меко краве масло
1п. пудинг ванилия
400мл прясно мляко
140гр.натурален шоколад/ без захар
2с.л.какао
40мл течна стевия
400гр. заквасена сметана
1ч.ч. натрошени печени орехи
100гр. червени боровинки
1с.л. ром

Приготвяне:

Сваряваме пудинга според указанията на опаковката без да добавяме захар.Изсипваме в плитък съд и периодично разбъркваме докато се охлади.
Разтопяваме 140гр.шоколад без захар на водна баня.
Разбиваме с миксер 250гр.меко краве масло до побеляване.Прибавяме на части разтопения шоколад,2с.л. какао и охладения пудинг.
Добавяме 40мл течна стевия и 1с.л. ром и отново разбиваме.
Разбиваме с миксер 400гр.заквасена сметана и внимателно объркваме с останалия крем.
Натрошаваме бисквитите и прибавяме към крема.Объркваме добре.
Добавяме 1ч.ч. натрошени печени орехи и 100гр.сушени червени боровинки.Отново объркваме.
Изсипваме във форма с откопчаващ ринг с диаметър 22см.
Подравняваме и прибираме в хладилник.Престоява 10-12часа.

Разтопяваме 60 гр тъмен шоколад на водна баня.Върху хартия за печене с помощта на малка лъжичка слагаме разтопения шоколад/колкото бобено зърно и разстиламе.Оставяме да се стегне.
Отлепяме от хартията и нареждаме върху тортата.Поръсваме и няколко боровинки.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB