12 декември 2015

Сицилиански кюфтета със сос "Норма"


 Продукти: 

за кюфтетата:

400-500 гр мляно месо
1/3ч.л. кимион 
1/2връзка магданоз
1малка глава лук
чер пипер
сол 
семена от копър

за соса :

800гр. консерва белени домати
1глава лук
 2бр. средно големи патладжани
4скл. чесън
1с.л. чили сос
2с.л. балсамов оцет
магданоз за поръсване 

Приготвяне:

Измиваме и обелваме патладжаните.Нарязваме на кубчета.Посоляваме и оставяме да се отцедят.
Нарязваме лука и магданоза на много ситно.Прибавяме ги към мляното месо заедно със  1/3ч.л. кимион ,чер пипер и сол .Омесваме добре и оформяме малки кюфтета.Овалваме във зърна от копър.Покриваме със стреч фолио  и прибираме в хладилник.
Отцеждаме и измиваме патладжана.Запържваме заедно с лука в растителна мазнина до омекване.Добавяме чесъна заедно с  1с.л. чили сос,2с.л. балсамов оцет и консерва белени домати нарязани на четири.Посоляваме.
Прехвърляме в тавичка.
Нареждаме кюфтетата.Доливаме около 1ч.ч. вода и печем в загрята фурна.
При сервиране поръсваме с магданоз.
    Адаптирана от тук

    По рецепта кюфтета се пържат преди да се прибавят към соса.
    Според мен семената от копър трябва да се притискат добре при овалването.

    2 коментара:

    Ани каза...

    Това ястие е страхотна вкусотия. Поздравления! Лесно и невероятно хубаво!

    Nanita каза...

    Благодаря Ани!Наистина е много вкусно....семената на копъра придават много свеж вкус на ястието.Поздрави!

    Публикуване на коментар

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     

    ©2009 Nanita | by TNB