27 ноември 2015

Пълнени гъби с извара и сушени червени домати

Продукти:

6бр.големи гъби
200гр. извара
1глава стар лук
6-7бр. сушени домати
100гр. кашкавал
3скл. чесън
краве масло
щипка риган
магданоз
чер пипер
сол

кашкавал за поръсване

Приготвяне:

Измиваме гъбите и отстраняваме пънчетата.Посоляваме ,поръсваме с чер пипер и нареждаме в тавичка.Върху всяка гъба слагаме малко парченце краве масло.Печем в загрята фурна около 10мин.
През това време нарязваме пънчетата на гъбите и лука.Пържим в загрята мазнина 7-8мин.
Объркваме с 200гр. извара,100гр. настърган кашкавал,нарязани мариновани сушени домати,чесън и подправки.Объркваме добре и напълваме гъбите.Печем до полуготовност.
Поръсваме с настърган кашкавал и допичаме до зачервяване на кашкавала.

Баница със сирене на тиган

Продукти:

5бр. кори за баница/Белла
2бр. яйца
150гр. сирене
3с.л. разтопено краве масло
1/4ч.ч. кисело мляко
1/2ч.л. хлебна сода
сол

Приготвяне:

Натрошаваме сиренето.Към него прибавяме 2бр разбъркани яйца,3с.л.разтопено краве масло,1/4ч.ч.кисело мляко объркано с 1/2ч.л. хлебна сода и сол на вкус.
В намазнен тиган с дебелостенно дъно поставяме 2бр кори за баница.Намазваме с растителна мазнина.Поръсваме със 1/3 част от сместа.Поставяме 1кора за баница/леко намачкана/.Поръсваме отново с част от сместаПоставяме четвъртата кора ,поръваме с останалата смес.Покриваме с последната кора.Намазваме с растителна мазнина.
Слагаме тигана на студен котлон и включваме на степен 4 от 6.Почем до зачервяване.
След изпичането от едната страна се обръща в по-голяма чиния,слага се малко мазнина в тигана и се приплъзва отново в него.След изпичане слагаме в чиния,напръскваме с вода и покриваме.

1ч.ч.=250мл

Други предложения за баница на тиган със праз и спанак.

Крем с тиква и шоколадов сос

Продукти:

1п. бисквити с масло "Еверест"
1/3ч.ч. орехи
1 1/2ч.ч. печена тиква
400гр. заквасена сметана
1п. крем Оле
300мл прясно мляко
12бр. фурми

Шоколадов сос:

70гр. натурален шоколад
5с.л. прясно мляко
1с.л. растителна мазнина
3-4капки есенция ром

орехи за поръсване

Приготвяне:

Слагаме в блендер 1п. начупени бисквити и 1/3ч.ч. орехи.Пускаме блендера за няколко минути/докато бисквитите и орехите станат на трохи/.
В купа приготвяме "крем Оле' със 300мл. прясно мляко/по начина указан на опаковката/..Прибавяме 400гр. заквасена сметана и разбиваме.
Отделяме 1/3 от крема и смесваме с пюрираната печена тиква.
Нарязваме фурмите на малки парченца.
В стъклена чаша или купичка.Слагаме по 2с.л. от смлените с орехи бисквити на дъното на съда..
Върху тях разпределяме всичкия крем с тиква.Поръсваме с нарязаните фурми.
Разпределяме останалата част от бисквитите,а след това и останалата част от крема.
На водна баня разтопяваме 70гр.натурален шоколад със 5с.л. прясно мляко,1с.л. растителна мазнина и ром.С чаена лъжичка поливаме крема.Поръсваме с начупени орехи.
Оставяме да престои в хладилник няколко часа.

1ч.ч.=250мл
В рецептата не е използвано допълнително захар.
За тези,които обичат по-сладки десерти могат да объркат крема с тиква с3-4с.л. мусковадо.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB