12 януари 2016

Баница с праз с хрупкава поръска

Продукти:

1п.кори за баница
3бр. яйца
200гр. сирене
150гр. настърган кашкавал
1/4ч.ч.растителна мазнина
2/3ч.ч.кисело мляко
3стръка праз нарязан на ситно
1к.л. хлебна сода
сол

2 с.л. смлян сухар
40гр краве масло

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме праза на ситно.Запържваме в загрят тиган с малко мазнина до омекване.
Разбиваме 3бр. яйца.Прибавяме 1/4ч.ч.растителна мазнина и 2/3ч.ч. кисело мляко объркано с 1к.л. хлебна сода.Отделяме 1/4ч.ч. за намазване отгоре.
Останалата смес прибавяме към изпържения праз и поръсваме с 200гр. натрошено сирене,150гр. настърган кашкавал и сол на вкус.Объркваме.Слагаме два листа един върху друг.Поръсваме със сместа и
набираме листа като хармоника с височина около 3см.Поставяме в средата на намазнена тавичка и завиваме в кръг.По същия начин оформяме и останалите кори.
С помощта на четка намазваме баницата с отделената 1/4ч.ч. от яйчената смес.
В купа слагаме нарязано на ситни парченца 40гр. студено краве масло.Прибавяме 2с.л. смлян сухар.Претриваме с маслото и поръсваме баницата отгоре.
Печем в загрята фурна до порозовяване.

1ч.ч.=250мл

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB