19 януари 2016

Отворен щрудел с готови кори

Продукти:

5бр.кори за баница
2ч.ч. ситно нарязани ябълки
5бр. орехови бисквити
4 парченца локум
3с.л. мусковадо
1/2 лимон
1п. ванилия
1/2ч.л. канела
50гр. стафиди или нарязани на дребно фурми
разтопено масло

1бр. ябълка нарязана на тънки филийки

Приготвяне:

Нарязаните на малки кубчета ябълки поръсваме със сока от половин лимон и объркваме.Нарязваме локума на много малки парченца.
Слагаме бисквитите в найлонова торбичка и натрошаваме с точилка.Прибавяме към ябълките заедно с 3с.л. мусковадо,нарязания локум,1п. ванилия 1/2ч.л. канела и стафидите.Объркваме добре.
Застиламе с хартия за печене дъното на тавичка с размер 22см.
Слагаме една кора.Поръсваме с разтопено краве масло и слагаме на кръст втора кора,която също поръсваме с масло.Разпределяме 2с.л. от сместа.Слагаме последователно и останалите кори.                                                                                           

Свиваме навътре най-горната кора и поръсваме отстрани между корите с ябълките.Правим това последователно и с останалите две кори.Изсипваме в средатата останалата част от сместа.Омазняваме корите с краве масло.
Измиваме една ябълка и я нарязваме на тънки филийки.Нареждаме ветрилообразно върху ябълковата смес.Поръсваме с лимонов сок /за да не потъмнеят/ .
Печем в загрята фурна до порозовяване.
Поръсваме с пудра захар.


Идеята за този щрудел тук

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB