09 февруари 2016

Медени бисквити с тиква и фурми без захар

Продукти:

1бр. яйце
40гр.меко краве масло
1/3ч.ч.тиква
2с.л мед
1/4ч.ч. фини овесени ядки
1/2ч.ч. пълнозърнесто брашно
6бр. фурми
1ч.л. бакпулвер
1/4ч.л.канела
щипка индийско орехче
4бр. фурми нарязани на малки парченца








Приготвяне:

Слагаме 6бр.фурми,1/3ч.ч. тиква, 40гр.меко краве масло, 1бр. яйце,2с.л мед,1/4ч.л.канела и
щипка индийско орехче в блендер.Включваме за 2-3мин. докато продуктите се обединят.Смесваме 1/4ч.ч. фини овесени ядки и 1/2ч.ч. пълнозърнесто брашно с
1ч.л. бакпулвер.Объркваме двете смеси  добре.Прибавяме и 4бр. фурми нарязани на малки парченца.Разпределяме с кафена лъжичка в тава върху хартия за печене.Печем в загрята фурна на 170-180гр. върху решетка до порозовяване.Изключваме фурната и оставяме за още 10мин. в нея.
Оставяме да изстинат преди консумация.

1ч.ч.=250мл
Рецептата е за 20-25бр. малки бисквитки.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB