22 февруари 2016

Пилешко филе с карамелизирани лимони и винен сос

Продукти:


500-600гр. пилешко филе

2лимона нарязани на тънки кръгове
1ч.л. захар
4 скилидки чесън нарязани  наполовина
1глава лук нарязана на филии

1/2ч.л. мащерка
1/2ч.л. риган
1/2 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч.пилешки бульон
1 ч. л. брашно или нишесте

чер пипер
магданоз 

сол

Приготвяне:

Смесваме резените лимони с 1ч.л. захар
 чесъна.Оставяме настрана.
Поръсваме пилето със чер пипер и сол.Обтриваме.
Загряваме мазнина в тиган/растителна или краве масло / и пържим пилето от двете страни до леко зачервяване. Преместваме в чиния.
Слагаме в тигана бучка краве масло и нареждаме лимоновите резени.Оставяме да се зачервят и обръщаме от другата страна.След като са готови  изваждаме от тигана.
Добавяме малко мазнина и запържваме лука.Трябва да  стане "прозрачен".
Прибавяме риган и мащерка.Оставяме 1-2мин и заливаме с вино и пилешки бульон.
Соса трябва да ври няколко минути.Поръсваме с чер пипер и сол.Връщаме пилешките филета в тигана. и покриваме с капак да се задушат. След около 10мин.отделяме малко от соса и размиваме с 1ч.л. брашно или нишесте.Оставяме да къкри до омекване на месото.
Сервираме като върху готовите филета слагаме лимнови резени.


С малки изменения от  тук

3 коментара:

Роси каза...

Мнооого ми харесва порцията и начина на приготвяне на пилешкото,непременно ще опитаме рецептата,благодаря ти!

Nanita каза...

Благодаря Роси!Дано ви хареса!

Aneliya Popova каза...

Ммммм, усещам, че ще е много ароматно. мащерката ми е сред любимите подправки.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB