04 февруари 2016

Пиле с патладжан и печен пипер

Продукти:

3бр. пържола бут без кост или филе/около 500гр./
2 глави лук
1бр. голям патладжан или 2бр. по-малки
7-8бр. печен и обелен пипер
400гр консерва белени домати
1лютива чушка/по желание
3-4скл. чесън
1ч.л. захар
босилек
мащерка
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме и обтриваме със смес от мащерка,босилек,чер пипер и сол пилешкото месо.Покриваме със свежо фолио и прибираме в хладилник.
Измиваме,обелваме и нарязваме патладжана на едри кубчета.Посоляваме и оставяме около 15мин да се отцеди.Нарязваме лука на едри кубчета.В загрята мазнина слагаме патладжана да се запържи.След като омекне прибавяме нарязания лук и оставяме да се пържи докато лука стане прозрачен.Добавяме чесъна и след около 2-3мин консервата от белени домати.Поръсваме със 1ч.л. захар,чер пипер,сол и оставяме да се задушава.
През това време загряваме мазнина в тиган.Запържваме в нея пилешкото месо от двете страни докато побелее.Преместваме в тавичка.Прибавяме и патладжана с доматения сос.Нарязваме печения пипер и слагаме в тавата при пилето.Печем в загрята фурна докато соса изври и остане почти на мазнина.
Поръсваме с нарязан магданоз.

2 коментара:

Мъх каза...

Ммм, много добре!

Nanita каза...

Мъх,вкусно беше!Благодаря ти!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB