09 юни 2016

Панирано пилешко със сусамов тахан

                                                                                 Продукти:

2бр. пилешко филе
1/2к.ч. сусамов тахан
чер пипер
сол

за панировката:

2бр. яйца
3с.л. царевично нишесте
1к.л.  смлян чесън
щипка куркума
щипка къри
чер пипер
сол

настърган кашкавал

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме пилешките филета надлъжно.Овалваме ги във смес от 1/2к.ч. сусамов тахан,чер пипер и сол.
Оставяме за около 30мин в хладилник.
Смесваме  3с.л. царевично нишесте,1к.л.  смлян чесън,щипка куркума,щипка къри,чер пипер и
сол.
Разбиваме 2бр. яйца .
Потапяме пилешките филета в сухата смес и след това във разбитите яйца.
Пържим в загрята мазнина.
Настъргваме кашкавал върху тях веднага след като ги извадим от тигана.
Сервираме с подходяща за сезона салата.




2 коментара:

Кари Цветкова каза...

Много вкусно и перфектно допълнение към една студена биричка:)

Nanita каза...

Благодаря Кари за хубавите думи!Бирата е хубаво допълнение особено през летнитните дни.Поздрави!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB