03 януари 2016

Мъфини с ябълки и орехи без захар

Продукти:

2бр.яйца
3/4ч.ч.кисело мляко
1/4ч.ч.растителна мазнина
1 2/3ч.ч.ябълки нарязани на малки кубчета
3с.л.нишесте карамел
1/4ч.ч.натрошени орехи
1/2ч.ч.фини овесени ядки
1/2ч.ч пълнозърнесто брашно
1ч.ч.бяло брашно
1/2ч.л. канела
1/4ч.л. джинджифил
1 1/2с.л. бакпулвер
30мл течна стевия
50гр.стафиди

1/4 ч.ч. натрошени орехи за поръсване



Приготвяне:

В купа смесваме 2бр. яйца,3/4ч.ч.кисело мляко,1/4ч.ч.растителна мазнина,1/2ч.л. канела,1/4ч.л. джинджифил и 30мл течна стевия.
В друга купа смесваме  1/2ч.ч.фини овесени ядки,1/2ч.ч пълнозърнесто брашно,1ч.ч.бяло брашно и 1 1/2с.л. бакпулвер.Прибавяме течните съставки към сухите и объркваме добре.
Поръсваме нарязаните ябълки с 3с.л.нишесте карамел.Объркваме добре.Прибавяме към тестото заедно с 1/4ч.ч. натрошени орехи и 50 гр. стафиди..
Отново объркваме и разпределяме във форми за мъфини.
Поръсваме с орехи.
Печем в загрята фурна докато клечка бучната в средата остане суха.

1ч.ч.=250мл.

Картофен пай с броколи и сушени домати

Продукти:

800гр. картофи
1бр. яйце
100гр.настъргано сирене
1с.л. нарязан магданоз
1с.л. нарязан копър
чер пипер
сол

5-6 розички замразени броколи
1ч.ч. замразени зеленчуци/грах,царевица,моркови
3скл.чесън нарязан на ситно

3бр. яйца
1ч.ч. сметана за готвене или прясно мляко
100гр.настъргано сирене"Гауда"
чер пипер
сол
 сушени червени домати

Приготвяне:

Измиваме и обелваме картофите.
Сваряваме на пара.
Още топли намачкваме.
Оставяме леко да се охладят.
Прибавяме 1бр. яйце,100гр. настъргано сирене ,1с.л. нарязан магданоз,1с.л.нарязан копър,чер пипер и сол.
Подмазваме тавичка с диаметър 22см.
Разстиламе картофената смес по дъното и стените и.
Разпределяме зеленчуците и чесъна.
Разбиваме 3бр. яйца с 1ч.ч. сметана за готвене или прясно мляко.
Поръсваме с чер пипер и сол
Заливаме зеленчуковата смес.
Поръсваме с настъргано сирене "Гауда".
Нарязваме сушените домати и разпределяме върху сместа.
Печем в загрята фурна до зачервяване.

1ч.ч.=250мл.

Картофени питки с пълнозърнесто брашно

Продукти:

за закваската:

1/2кубче жива мая
1/2ч.ч.прясно мляко
1/4ч.ч.брашно
щипка захар

1бр. яйце
1/2ч.ч. прясно мляко
1ч.ч. настъргани сварени картофи
1/2ч.ч. настъргана Гауда
1 3/4ч.ч. бяло брашно
2ч.ч. пълнозърнесто брашно
1/2ч.л.сол

40гр.разтопено краве масло за намазване
100гр. натрошено сирене за поръсване
1бр. яйце за намазване.

Приготвяне:

В купичка смесваме продуктите за закваската и разбъркваме.Оставяме да шупне докато удвои обема си.
Разбъркваме 1бр. яйце с 1/2ч.ч. прясно мляко, 1ч.ч. настъргани картофи и 1/2ч.ч. настъргана Гауда.
Изсипваме в купа,където сме смесили 1 1/2ч.ч. бяло брашно,2ч.ч. пълнозърнесто брашно и 1/2ч.л. сол.
Замесваме тесто.
Разделяме на две.Всяка кора разточваме във форма на правоъгълник с размери 30см. на 20 см.
Намазваме първата кора с разтопено краве масло.Поръсваме със сирене.Поставяме втората кора.Нарязваме на ленти със ширина два сантиметра.Всяка лента усукваме и после събираме срещуположните краища отдолу.Нареждаме в тава върху хартия за печене.Оставяме да втаса.Намазваме с разбито яйце. Печем в загрята фурна.

1ч.ч.=250мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB