04 януари 2016

Панирано пилешко филе


Продукти:

4бр. пилешко филе/600гр./
3с.л. кисело мляко
1к.л. горчица
1к.л. мед
чер пипер
сол

брашно
яйца за паниране

Приготвяне:

Измиваме и начукваме филетата.Слагаме в дълбока чиния или малка тавичка.
Смесваме 3с.л. кисело мляко,1к.л. горчица,1к.л. мед,чер пипер и сол.
Овалваме  филетата и  оставяме да престоят около 30-40мин.
Потапяме в брашно от двете страни и след това в разбити яйца.
Пържим от двете страни до зачервяване.



Mеденки с фурми и орехи без захар

Продукти:

1бр. яйце
50гр.меко краве масло
1/3 ч.ч. мед
1ч.ч.брашно
8бр. фурми или 50гр.стафиди
1/3ч.ч. натрошени орехи
3/4с.л.бакпулвер
1/2к.л. джинджифил







Приготвяне.

Нарязваме 8бр. фурми на малки парченца.
В купа разбъркваме 50гр.краве масло с 1/3 ч.ч. мед.Добавяме 1бр. разбито яйце и 1/2к.л. джинджифил .
Разбъркваме.Пресяваме 1ч.ч. брашно и смесваме с 3/4с.л. бакпулвер.
Прибавяме към сместа с медта.Объркваме.
Добавяме 1/3ч.ч. натрошени орехи и нарязаните фурми/или стафиди/.Замесваме тесто.Оставяме в хладилник за около 15мин. да се стегне.
С омазнени  ръце оформяме /или с малка лъжичка,ако не държим на формата/малки топчета и нареждаме в тава върху хартия за  печене.
Печем в загрята фурна до порозовяване.

1ч.ч.=250мл.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB