10 януари 2016

Бухти с ябълки

Продукти:

1бр. яйце                                                             
1/2ч.ч. кисело мляко                                       1ч.ч.брашно                                                       
1с.л.бакпулвер
1с.л. олио
3/4ч.ч. нарязани на много ситно ябълки1бр. ванилия
 щипка сол

  пудра захар и канела за поръсване

 Приготвяне:

В купа слагаме 1 ч.ч. бяло брашно,1с.л. бакпулвер и щипка сол.Правим кладенче.Смесваме 1бр. яйце,1/2ч.ч. кисело мляко и 1с.л. олио.Изсипваме в кладенчето и объркваме добре.Добавяме нарязаните на много ситно ябълки и отново объркваме.Оставяме да престоят около 10мин.
С помощта на малка лъжичка/за кафе/ вземаме от сместа и пускаме в  загрята мазнина на степен 3-4 от 6.Леко приплесваме с лъжичката отгоре,за да станат по-тънки.След зачервяване обръщаме и от другата страна да се изпържат.
Слагаме върху кухненска хартия да се отцеди мазнината.
Още топли поръсваме със смесени  пудра захар и канела
Ако е необходимо след изпържването на половината от сместа доливаме още малко мазнина.

1ч.ч.=250мл

Пържа в малка тенджерка.Мазнината в нея трябва да е около 1см -1 1/2см.
Мазнината не трябва да е много гореща за да е останат вътре сурови,ако пък не е достатъчно загряла ще поемат повече мазнина.Пробва се в началото 2-3броя  и според резултата се регулира степента на загряване.

Лесен двуцветен крем с тиква

Продукти:

10бр. обикновени бисквити

2ч.ч. сварена или печена тиква
10бр. фурми
3с.л. мусковадо

1п. крем Оле ванилия
400мл прясно мляко
орехи за поръсване.

Приготвяне:

Слагаме 10бр. бисквити в найлонов плик и натрошаваме с точилка.
Пюрираме тиквата още гореща и смесваме с 10бр. нарязани на ситно фурми и 3с.л. мусковадо.
Приготвяме крем Оле според начина указан на опаковката.
На дъното на купичка за крем или чаша слагаме 2с.л. натрошени бисквити.
Разпределяме пюрето от тиква.
Поръсваме с останалите бисквити.
Разпределяме приготвения крем Оле.
Поръсваме с орехи.
Оставяме на стайна температура за няколко часа,след което прибираме в хладилник.

1ч.ч.=250мл
За 6бр. чаши
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB