16 януари 2016

Паниран хек с фъстъчена коричка

Продукти:

500гр. филе от хек без кожа
сока от един лимон
2скл. чесън
чер пипер
сол
брашно за овалване

за панировката:

3с.л.с връх царевично брашно
1с.л. с връх бяло брашно
50гр белени фъстъци
1/2ч.л. дивесил
1/2ч.л. семена от копър
сол
 2бр. яйца

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме филето.Правим марината от  сока от един лимон, 2скл. чесън,чер пипер и сол.Овалваме филетата и оставяме да престоят около един час.
След това овалваме филетата в брашно и оставяме около 15мин. да се овлажни брашното.
В блендер слагаме 50гр белени фъстъци и 1/2ч.л. семена от копър.Пускаме на "пулс' докато фъстъците станат на малки парченца.Смесваме със 3с.л.с връх царевично брашно,1с.л. с връх бяло брашно,1/2ч.л. дивесил и сол.
Разбиваме 2бр яйца.
Потапяме филетата в яйца и после в сухата смес със натрошени фъстъци.
Пържим в загрята мазнина до порозовяване.
Сервираме със салата,картофи или майонезен сос със копър.


Печени хрупкави картофи с малко мазнина

Продукти:

5-6бр. картофи
4с.л. брашно
1/3ч.ч.растителна мазнина
2склидки чесън
щипка куркума
1к.л.шарена сол
1к.л.копър
1/2к.л.босилек
сол

Приготвяне:

Обелваме и измиваме добре картофите.Нарязваме.
Слагаме във гевгир и поръсваме със 3-4с.л. брашно.Изтръскваме ненужното.Объркваме и оставяме да престоят докато брашното се овлажни.
Включваме фурната на 220градуса.
Застиламе тава с хартия за печене.Намазваме хартията с растителна мазнина.
Изсипваме картофите и разстиламе.Посоляваме.
Слагаме картофите да се пекат до леко порозовяване на краищата..
В купичка смесваме  1/3ч.ч.растителна мазнина и подправките.Разбъркваме.Намазваме с четка картофите и оставяме да се пекат още 7-8мин.

1ч.ч.=250мл.

Тази рецепта е подобна на хрупкави пикантни картофки ..
По този начин се получават вкусни картофи с по-малко мазнина.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB