17 януари 2016

Медени мъфини с ябълки и овесени ядки без захар

Продукти :
2 броя яйца
1/4ч.ч. мед
40мл стевия
1 1/2ч.ч. нарязани на ситно  ябълки объркани с 2с.л. брашно
1/3ч.ч. разтопено краве масло
1/3ч.ч..кисело мляко
1ч.ч брашно
3/4ч.ч. фини овесени ядки
1/3к.л. джинджифил
1п.бакпулвер
1ч.л. канела
2п.ванилия

орехи за поръсване

Приготвяне:

В купа смесваме  2 броя яйца,1/4ч.ч. мед,40мл стевия,
1/3ч.ч. разтопено краве масло,1/3ч.ч..кисело мляко,
1/3к.л. джинджифил,1ч.л. канела и 2п.ванилия.
 В друга купа смесваме 1ч.ч брашно,3/4ч.ч. фини овесени ядки и 1п.бакпулвер.
 Прибавяме течните съставки към сухите и объркваме добре.
Прибавяме към тях и   1 1/2ч.ч. нарязани на ситно  ябълки объркани с 2с.л. брашно.
Отново объркваме и разпределяме във форми за мъфини.
Поръсваме с орехи.
Печем в загрята фурна докато клечка бучната в средата остане суха.

1ч.ч.=250мл.                                                             

Шакшука- яйца по арабски



Продукти:

8 бр.яйца
3 бр.печени червени чушки
2бр.чорбаджийски чушки
1  голяма глава кромид лук
3-4 скилидки чесън
700гр.консерва от белени домати
1-2 щипки кимион
1щипки куркума
1 ч.л. сладък червен пипер
сол на вкус
черен пипер
растителна мазнина
натрошено сирене
магданозза поръсване

Приготвяне:

Нарязваме лука и доматите от консервата.
Запържваме чорбаджийски чушки с лука и когато омекнат, добавяме 1ч.л. сладък червен пипер.После прибавяме чесъна и доматите.След около 15мин. добавяме и нарязания печен пипер.
Оставяме да къкри докато почти остане на мазнина.
Поръсваме с 1-2 щипки кимион,1щипка куркума,черен пипер и сол на вкус.
Чукваме внимателно яйцата, така че да не се спука жълтъка, покриваме  с капак и ги оставяме да се сготвят.
Сервираме с натрошено сирене поръсени  пресен магданоз по желание.
РЕЦЕПТАТА ОТ ТУК


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB