18 януари 2016

Овесени сладки с банан без захар

Продукти:

12бр. фурми
1/2ч.ч намачкан банан               
1/4ч.ч. растителна мазнина
20мл течна стевия
1/2ч.ч. пълнозърнесто брашно  
1ч.ч. фини овесени ядки
щипка кардамон
щипка смлян карамфил
1п.бакпулвер
1п.ванилия

шоколадови парченца за поръсване или ядки за постен вариант


Приготвяне:

Намачкваме банана и смесваме с нарязаните на много ситно фурми.Прибавяме 1/4ч.ч.растителна мазнина,1п. ванилия,щипка кардамон,щипка смлян карамфил и 20мл течна стевия.Объркваме добре.
Смесваме 1/2ч.ч. пълнозърнесто брашно,  1ч.ч. фини овесени ядки и 1п.бакпулвер.
Прибавяме към банановата смес и объркваме много добре.Оформяме във вид на "салам".Завиваме във свежо фолио и прибираме във хладилна камера за 20-25мин.
Изваждаме и отстраняваме фолиото.Нарязваме на филийки със ширина 2-3мм.
Нареждаме легнали в тава върху хартия за печене.
Може да поръсим с ядки за постен вариант.

1ч.ч.=250мл.


Пиле с лимонов сос


 Продукти:
 
4бр. пилешки гърди без кожа

4с.л. кисело мляко
чер пипер
сол
1 ч.ч.брашно
1 ч.ч. вода
1 яйце

 
2 супени лъжици вода
1 с.л.царевично нишесте

 
1 ч.ч. пилешки бульон
1/4 ч.ч. захар
2 с. л. настърган пресен корен от джинджифил
1 ч. л соев сос
1/2 ч. л.сол
1/3 ч.ч. пресен лимонов сок


Приготвяне:
Измиваме пилешките филета и отцеждаме.Слагаме в купичка с 4с.л кисело мляко,черпипер,сол и овалваме.Оставяме да престоят 30мин в хладилник..
Разбиваме 1бр. яйце с 1ч.ч. вода и 1ч.ч. брашно. Потапяме от двете страни пилешкото филе във сместа и оставяме брашното да се овлажни/по този начин не прегаря бързо/.Пържим в гореща мазнина.
Размиваме 1с.л. царевично нишесте с 2с.л. вода и оставяме настрана.
Междувременно в тенджера възвираме  1ч.ч. пилешки бульон със 1/4ч.ч. захар,2с.л.настърган пресен корен от  джинджифил, 1ч.л.соев сос и 1/2ч.л.сол . Прибавяме 1/3ч.ч. пресен  лимонов сок.Разбъркваме. Към горещия 
пилешки бульон прибавяме на тънка струйка сместа със царевичното нишесте  при непрекъснато бъркане и оставяме да къкри докато се сгъсти. З
Заливаме пилето при сервиране.


Рецептата от тук
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB