12 февруари 2016

Козуначени мъфини

Продукти;
за закваската:

1/3кубче свежа мая
1/4ч.ч.топло прясно мляко
1с.л. брашно
щипка захар

1бр. яйце
1/2ч.ч. прясно мляко
1/4ч.ч.захар
1/4ч.ч.растителна мазнина
1 3/4ч.ч. брашно
щипка сол
1п. ванилия
няколко капки есенция ром
няколко капки есенция лимон
1белтък за намазване
конфитюр 

Приготвяне:                                                                 


 Слагаме конфитюра в хладилна камера до момента,в който ще бъде използван.
Размиваме 1/3кубче свежа мая със 1/4ч.ч. топло прясно мляко,1с.л. брашно и щипка захар.Оставяме докато се удвои обема.
Замесваме тесто със горепосочените продукти.Получава се като кексово тесто.Оставяме да удвои обема си. Разпределяме във форми за мъфини.Намазваме с разбит белтък и покриваме с намазано с растителна мазнина свежо фолио.Оставяме да престои докато се удвои.
Във всяко гнездо слагаме по половин лъжичка конфитюр.Поръсваме със захар и слагаме в студена фурна.Включваме на 170градуса и печем до готовност.

1ч.ч.=250мл

Печен пипер/чушки с доматен сос

Продукти:

1глава лук
700гр.консерва белени домати
7-10бр. печен пипер/чушки
1ч.л. червен пипер
3-4скл. чесън
магданоз
щипка кимион
50гр. сирене
щипка захар
чер пипер
сол

Приготвяне:

Нарязваме лука на едро и запържваме в загрята мазнина.Прибавяме 3-4скл. чесън и след около 2-3минути поръсваме с 1ч.л. червен пипер да се запържи .Изсипваме  нарязаните консервирани домати .Разбъркваме и поръсваме с останалите подправки Оставяме да ври докато соса се сгъсти.
Нарязваме печения пипер и прибавяме към доматения сос.Оставяме да ври още около 10мин.
Сервираме с натрошено отгоре сирене.

Може да запържите печения  пипер отделно и да прибавите към доматения сос.По- вкусно е.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB