11 март 2016

Постни шоколадови мъфини с тиква без захар

Продукти:

3/4ч.ч. пюре от тиква/175гр/
1/4ч.ч.растителна мазнина/60мл/
3/4ч.ч. вода/180мл/
40мл течна стевия
1ч.ч. пълнозърнесто брашно/160гр/
1/2ч.ч. бяло брашно/80гр/
1/4ч.ч. какао/25гр/
1п. бакпулвер
щипка кардамон

щипка  канела
щипка джинджифил
орехи за поръсване







Приготвяне:

В купа разбъркваме 3/4 ч.ч. пюре от тиква,1/4ч.ч. растителна мазнина,3/4ч.ч.вода,
40мл течна стевия,щипка кардамон,
щипка  канела и щипка джинджифил.
В друга купа смесваме 1ч.ч. пълнозърнесто брашно, 1/2ч.ч. бяло брашно,1/4ч.ч. какао и 1п. бакпулвер.
Прибавяме течните съставки към сухите и объркваме. Разпределяме във форми за мъфини.Печем в загрята фурна докато клечка бучната в средата останат трохички/целим получаване на сочни мъфини/.
Поръсваме с начупени  орехи по желание.

1ч.ч.=250мл.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB