23 юни 2016

Паприковани сочни пилешки бутчета

Продукти: 
10бр. долни пилешки бутчета 
 5с.л. растителна мазнина
2 с.л. червен пипер 
2 с.л. едросмлян червен пипер
2 с.л. сушена зеленчукова подправка - смес от моркови, лук, зелени подправки, чушки, праз
3 скл.пресован чесън
1 к.л.джинджифил  смлян 
.л. кимион 
1 ч.л. къри 
1 ч.л. сол 

1ч.ч. тъмна бира
краве масло

Приготвяне:

Измиваме пилешките бутчета.
В огнеупорна тава смесваме всички подправки и растителната мазнина.
Овалваме месото в подправките.Покриваме с капака на тавата и прибираме в хладилник за около 1час.
Изваждаме от хладилника и добавяме 1ч.ч. тъмна бира отстрани на бутчетата,така че да не се отмият подправките .Покриваме с капака и слагаме да се пече върху решетка във загрята фурна около 40-50мин.
Вече изпечени покриваме всяко парче месо с малко парче краве масло и отново връщаме във фурната за около 4-5мин.

Рецептата при Пепи

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB