10 юли 2016

Добруджанки с кашкавал

Продукти:

2бр. яйца
1/4ч.ч.разтопено краве масло
3/4ч.ч.кисело мляко
3/4ч.ч.настърган кашкавал
1/2ч.ч.натрошено сирене
2ч.ч.брашно
1ч.л.хлебна сода
сол

краве масло
сусам за поръсване

Приготвяне:

Разбиваме 2бр. яйца с 1/4ч.ч. разтопено краве масло.Объркваме 3/4ч.ч. кисело мляко с 1ч.л. хлебна сода докато шупне и прибавяме към яйцата.Добавяме 3/4ч.ч. настърган кашкавал и поръсваме със сол.
В купа слагаме 2ч.ч. брашно и правим кладенче в него.Изсипваме течната смес и замесваме меко лепнещо тесто.При необходимост добавяме още 1-2с.л.
Накрая добавяме натрошеното сирене и омесваме отново тестото.
Застиламе хартия за печене.Оформяме с ръце топчета и нареждаме в тавата.Върху всяко топче слагаме малко парченце краве масло и поръсваме със сусам.
Печем в загрята фурна до златист цвят.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB