28 април 2009

"Брускети" с разядка от патладжан



Продукти:

4ф. хляб без брашно
1бр. патладжан
1/2ч.ч. натрошено сирене
1к.ч. нарязан пресен лук
1к.ч. нарязан магданоз
2скл. чесън
сол

Приготвяне:

Изпичаме патладжана и обелваме.Нарязваме го на дребно.Прибавяме сирене,пресен лук,нарязан магданоз,пресован чесън и сол.Объркваме добре.Филийките разрязваме напречно.Печем на оребрен тостер.След като са готови разпределяме разядката върху филийките.

27 април 2009

Руло от патладжан

Руло от патладжан

Продукти:

2бр. патладжан/големи/
200гр. извара
2бр. яйца
1к.ч. натрошено сирене
1к.ч. нарязан копър
2/3ч.ч. пресен лук
2бр. големи моркова
2с.л. галета
1к.ч. настърган кашкавал
2-3скл. чесън
магданоз
черен пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме,обелваме и нарязваме патладжана на ленти,широки 3-4мм.Оставяме в подсолена вода за 1-2часа.Отцеждаме добре патладжана.Гриловаме го в предварително намазнен грил-тиган.Във купа смесваме изварата,яйцата,галетата,нарязания лук,чесън,копър,натрошеното сирене,черен пипер и сол.Измиваме морковите,със картофобелачка правим тънки ленти от морковите.
Намазняваме един продълговат лист от алуминиево фолио за печене.Нареждаме керемидообразно патладжана/със застъпване/.Намазваме със половината смес от изварата.Нареждаме морковите по същия начин.Намазваме и останалата смес.Внмателно завиваме на руло.Слагаме в намазнена тавичка и печем в загрята фурна.След около 30мин. със ножичка разрязваме фолиото,разгръщаме и поръсваме рулото с настъргания кашкавал.Оставяме да изстине,за да се стегне.След това режем на филийки и сервираме.

26 април 2009

Мъфини с маслини и пресен лук



Продукти:

2бр.яйца
1к.ч. извара
150мл.растителна мазнина
200мл прясно мляко
1к.ч.нарязани маслини
1к.ч. нарязан пресен лук
2ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1 ч.л. сол

Приготвяне:

Във купа разбъркваме яйцата,изварата,растителната мазнина и прясно мляко.Към тази смес прибавяме брашното,предварително объркано със бакпулвера и солта.Надрая добавяме лука и маслините.Разпределяме във предварително намазнените форми.Печем в загрята фурна на средна скара.След като ги изпечем оставяме 10-15мин във гнездата и едва тогава изваждаме от тях.

24 април 2009

Мъфини със сирене и пресен лук


Продукти:

2бр. яйца
3/4ч.ч.кисело мляко
1/3ч.ч.растителна мазнина
1/2ч.ч. натрошено сирене
1 1/2ч.ч. брашно
1/2ч.ч. нарязан пресен лук
1/3ч.ч. нарязан магданоз
 1п. бакпулвер
риган
сол

Приготвяне:

Във купа объркваме яйцата,киселото мляко,растителната мазнина,пресния лук и магданоза.Във друга смесваме брашното,бакпулвера и солта.Добавяме сухите продукти към мокрите.Накрая слагаме натрошеното сирене в сместа и леко разбъркваме.Разпределяме в намазнените форми,поръсваме с риган и печем в загрята фурна .

Рецептата е за 12бр.мъфини
Формите са с вместимост 70мл.
1ч.ч.=250мл

Мъфини с кайсии

Мъфини с кайсии

Продукти:

1бр. яйце
1ч.ч. захар
1/2ч.ч. растителна мазнина
3ч.ч. брашно
1 компот от кайсии
1к.ч. грис
1п. бакпулвер
1ч.л. ванилия

Приготвяне:

Във купа се разбъркват яйцето,захарта,растителната мазнина,1ч.ч. сок от компота.Във друга купа се смесват брашното,бакпулвера и ванилията.Прибавят се сухите съставки към мокрите.Объркват се добре.Намазняват се формичките и сместта се разпределя във тях.Потапя се всяка кайсия във чашката със грис и се слага отгоре във формичката,като леко се притиска.Пече се в загрята фурна, на средна скара.

Рецептата е за 12бр. мъфини
1ч.ч=250мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB