22 ноември 2015

Султан кебап с пилешко


Продукти:

8 броя фини кори за баница
500 гр.сварено или печено пилешко месо
3 средно големи глави кромид лук
1бр. патладжан/средно голям
2бр. моркови
1 ч. ч. замразен грах
2с. л.лютеница или доматено пюре
сол
млян черен пипер
мащерка
олио

За бешамела:

300 мл прясно мляко
2 с.л.  брашно
140 гр топено сирене
40 гр краве масло
смлян черен пипер
 сол

кашкавал за настъргване и поръсване

Приготвяне:

Измиваме и обелваме патладжана.Нарязваме на кубчета.Посоляваме и оставяме да се отцеди за 15мин.Измиваме и отцеждаме.
Приготвяме бешамеловия сос  като  разтопяваме  40 гр краве масло добавяме брашното и бъркаме, докато маслото се запържи до златисто. Изсипваме студеното прясно мляко и бъркаме сместа до сгъстяване.Поръсваме със сол и чер пипер.Покриваме със капак и оставяме да изстине.
Запържваме патладжана до порозовяване.Изваждаме от тигана и слагаме едро нарязания лук и моркови.След като лука се запържи прибавяме нарязаното на малки парчета сварено пилешко месо.Похлупваме с капак за около 10мин.Прибавяме последоватено 2с.л. лютеница или доматено пюре,патладжана,замразения грах  и подправките.Объркваме и оставяме да се задуши за няколко минути.Оставяме да изстине,за да не попие сока от ястието в корите.
Разделяме сместа на осем.
Взимаме един лист кори за баница.Поставяме в подходяща по големина купичка .Запълваме с определената смес и покриваме с краищата на корите.Обръщаме и поставяме в намазнена тавичка.Оформяме осем "бохчи".
Покриваме с бешамеловия сос с топено сирене и поръсваме с настърган кашкавал.
Печем до зачервяване.

Пълната рецепта стъпка по стъпка вижте тук




















0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB