Продукти:
40гр захар
60гр мусковадо
150мл вода
50гр тъмно какао
70мл. растителна мазнина
50гр сушени сливи нарязани
30гр фурми нарязани на дребно
240гр. брашно
1ч.л. бакпулвер
1к.л. ванилия
Приготвяне:
Слагаме в малка тенджерка вода,захар,растителна мазнина и какао.Загряваме на котлона докато заври сместа.Изсипваме сушените плодове и оставяме да поври на тих огън около 5 минути.Оттегляме от котлона и оставяме сместа да изстине.
Смесваме в купа 240гр. брашно с 1ч.л. бакпулвер и 1к.л. ванилия.Прибавяме към полуизстиналата шоколадова смес.Объркваме с лъжица и накрая леко омесваме с ръце.Получава меко нелепнещо тесто.
От шоколадовото тесто оформяме малки топчета и нареждаме в тава върху хартия за печене.Печем в загрята фурна на средна скара.
За по-интензивен вкус може да се добави към течните съставки 100гр натурален шоколад.
Правила съм ги в дватата варианта.