Продукти:
1 ч. ч. прясно мляко
1 пакетче масло (125гр.) /меко,нарязано на парчета/
1ч. ч. захар
3/4ч.ч. тъмно какао
3бр яйца
1 1/2 ч. ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1/2ч.ч. смлени орехи
Приготвяне:
Загряваме прясно мляко,захар,какао и краве масло.Оставяме да ври на тих огън при непрекъснато бъркане/да не загори/,докато сместа леко се сгъсти.
Отделяме 3/4чаена чаша за глазура.
Оставяме сместа да изстине.
Включваме фурната да загрява до 180-200градуса.
Объркваме брашното с ванилия и бакпулвер.
Разбиваме яйцата с миксер.Прибавяме шоколадовата смес при непрекъснато бъркане на ниска степен на миксера.Добавяме брашняната смес и объркваме добре,ако е нужно използваме миксер на ниска степен на разбъркване.Прибавяме смлените орехи и разбъркваме.Разстиламе в малка тавичка върху хартия за печене.Стените на тавичката са намазани предварително с краве масло.
Печем около 30мин.в предварително загрята фурна.Проверяваме с клечка дали е изпечен сладкиша,тя трябва да е суха.
Изключваме фурната и оставяме сладкиша в нея на полуотворена вратичка.
Около 10мин. след като е изпечен сладкиша изваждаме и нарязваме на малки парчета.С лъжица заливаме с шоколадовата смес.
Оставяме да изстине.
1ч.ч.=250мл