02 ноември 2009
Kартофена запеканка с пилешко месо
Продукти:
4-5бр. сварени картофи
2бр. пилешко филе или сварено пилешко месо
1ч.ч. нарязан лук
1к.ч. царевица
чер пипер
сол
за бешамела:
3с.л.брашно
100мл растителна мазнина
2бр.жълтък
600мл. прясно мляко
1/3ч.л. сол
1ч.ч. настърган кашкавал
Приготвяне:
Измиваме и нарязваме пилешкото филе на малки парченца.Поръсваме със соев сос и объркваме.Загряваме мазнина и запържваме пилешкото месо до готовност.
През това време правим заливката.Разбиваме жълтъците и добавяме прясното мляко.Запържваме брашното и при непрекъснато бъркане прибавяме млечната смес.Сместа се добавя на части,не наведнъж за да може по-леко да се усвои.Трябва да се получи гладка кремообразна маса.Посоляваме.
Сварените картофи нарязаваме на парченца.Прибавяме към тях готовото пилешко месо ,царевица,нарязания лук,чер пипер и сол.Объркваме и добавяме половината от соса.Отново объркваме добре и прехвърляме в тавичка.Подравняваме и заливаме с останалия сос.Печем в загрята фурна до порозовяване.Изваждаме,поръсваме с настъргания кашкавал и връщаме във фурната за 5-10мин. да се разтопи кашкавала.
По желание може да добавите мариновани гъби.
Абонамент за:
Публикации (Atom)