Продукти:
3бр. яйца
1ч.ч. захар
700мл прясно мляко
5с.л. какао
3с.л. натурално царевично нишесте
1ванилия/2гр/
1к.ч. захар за карамела
Приготвяне:
Включваме фрната да загрява до 220градуса.
Изсипваме 1к.ч. захар по дъното на кексовата форма, като се карамелизира разпределяме равномерно по дъното и стените на формата.
Разбиваме яйцата и захарта до побеляване.
В купичка слагаме царевично нишесте и какао.Размиваме със 100мл. прясно мляко.Прибавяме към останалото прясно мляко и разбъркваме добре.Ако е необходимо прецеждаме.Добавяме млечната смес към яйчната смес.Разбъркваме добре,поръсваме с ванилия и изсипваме върху карамела в кексова форма.
Печем на водна баня,като водата която наливаме в голямата тава е гореща.Пече се около един час,докато клечка бучната в крема излезе суха.
Като поизстине изваждаме от фурната и оставяме да изстине. След това преместваме за няколко часа, до една нощ в хладилника покрит с фолио. Когато го извадим от хладилника, с нож се освобождаваме страните и обръщаме в поднос.
Ако не можем да извадим крема от формата-потапяме за 2-3мин. във гореща вода.
1ч.ч=200мл