18 септември 2009
Холандски шницел
разрез
Продукти:
800гр. мляно свинско месо
1к.ч. мокри хлебни трохи
1к.ч. прясно мляко
1ч.ч. настърган кашкавал
1к.ч. нарязан на ситно пресен лук
чер пипер на вкус
сол на вкус
магданоз
4-5бр.яйца за паниране
царевично брашно или галета за паниране
растителна мазнина
Приготвяне:
Омесваме всички продукти и оставяме да отлежи в хладилник няколко часа,за да спои сместа.Оформяме шницели,като всеки овалваме в царевично брашно или галета.Нареждаме в чиния и прибираме в хладилна камера за 1-2часа.
Разбиваме яйцата.В плитък съд слагаме царевично брашно или галета.
Загряваме растителното масло.Всеки шницел потапяме последователно в яйце,брашно и отново яйце.Изпържваме от двете страни.Сервират се топли с картофено пюре или пържени картофи.
В случая са сервирани с хрупкави пикантни картофки
1ч.ч.=200мл
Рецептата е на Елена Маджарова
От тази смес се получават 10бр. шницели.
Пълнозърнест ръжен хляб с ленено семе
Продукти:
300мл айран/50:50/
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
3с.л. растителна мазнина
2ч.ч. пълнозърнесто ръжено брашно
3ч.ч. бяло брашно
11/2ч.л. суха мая
2с.л. ленено семе
Приготвяне:
Слагаме последователно в машина за хляб айран,захар,сол,растителна мазнина.Смесваме ръженото брашно и бялото брашно.Прибавяме при другите продукти.Поръсваме със суха мая.Печем на програма 3ч.40мин.Прибавяме лененото семе след първото втасване.
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.
1ч.ч.=200мл.
Получава се малко плътно хлебче.
Крем "Шоколад и карамел"
Продукти:
3бр. яйца
1ч.ч. захар
700мл прясно мляко
5с.л. какао
3с.л. натурално царевично нишесте
1ванилия/2гр/
1к.ч. захар за карамела
Приготвяне:
Включваме фрната да загрява до 220градуса.
Изсипваме 1к.ч. захар по дъното на кексовата форма, като се карамелизира разпределяме равномерно по дъното и стените на формата.
Разбиваме яйцата и захарта до побеляване.
В купичка слагаме царевично нишесте и какао.Размиваме със 100мл. прясно мляко.Прибавяме към останалото прясно мляко и разбъркваме добре.Ако е необходимо прецеждаме.Добавяме млечната смес към яйчната смес.Разбъркваме добре,поръсваме с ванилия и изсипваме върху карамела в кексова форма.
Печем на водна баня,като водата която наливаме в голямата тава е гореща.Пече се около един час,докато клечка бучната в крема излезе суха.
Като поизстине изваждаме от фурната и оставяме да изстине. След това преместваме за няколко часа, до една нощ в хладилника покрит с фолио. Когато го извадим от хладилника, с нож се освобождаваме страните и обръщаме в поднос.
Ако не можем да извадим крема от формата-потапяме за 2-3мин. във гореща вода.
1ч.ч=200мл
Абонамент за:
Публикации (Atom)