Продукти:
4бр. средно големи тиквички
500-600гр. мляно месо
1к.ч. кафяв ориз
1к.ч. нарязан на ситно лук
2бр. домати
1к.ч. настъргани моркови
1к.ч. копър
1к.ч. магданоз
чер пипер
сол
Приготвяне:
Загряваме фурната до 200градуса.
Измиваме тиквичките и ги разрязваме на две по дължина.С малка лъжичка издълбаваме вътрешноста и ги нареждаме в намазнена тавичка.Слагаме тавичката във фурната.
През това време нарязваме вътрешноста на тиквичката на дребно.В голям тиган или плитка тенджерка задушаваме пресния лук ,тиквичките,настърганите моркови,каймата и ориза.Когато продуктите омекнат,оттегляме от печката.Добавяме подправките и объркваме добре.С тази смес пълним омекналите тиквички.Отгоре нареждаме резени домати.Доливаме гореща вода до половината на тиквичките и печем до готовност.