28 октомври 2010
Сладкиш с тиква,орехи и стафиди
Продукти:
60гр. меко краве масло
1/2ч.ч. мусковадо
1/2к.ч. захар
1ч.ч. сварена и намачкана тиква
3бр. белтъци
1 1/2ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1ч.л. канела
щипка смлян карамфил
щипка индийско орехче
1к.ч. орехи
1к.ч. стафиди
чаени бисквити
Приготвяне:
Разбиваме кравето масло с 1/2ч.ч.мусковадо .Прибавяме 1ч.ч. сварена и намачкана тиква и разбъркваме.Объркваме белтъците с 1/2к.ч. захар и леко ги затопляме на водна баня.Разбиваме ги на сняг.Прибавяме към тиквената смес.В купа смесваме 1 1/2ч.ч. брашно с 1п. бакпулвер,
1ч.л. канела,щипка смлян карамфил и щипка индийско орехче.
Внимателно добавяме към течните съставки до получаване на еднородна смес.Поръсваме орехи и стафиди.Разбъркваме.
На дъното на малка тавичка нареждаме чаени бисквити.Изсипваме сместа и подравняваме.
Печем в загрята фурна докато клечка бучната в тестото остане суха.
1к.ч.=100мл
1ч.ч. =200мл
Тавичка с размери 20см на 20см
Абонамент за:
Публикации (Atom)